Via onderstaand meldformulier kun je ons contacteren als je denkt dat er een zwerfkat in jouw buurt zit of een katje in nood is, we nemen dan contact met jouw op via e-mail om samen op zoek te gaan naar een oplossing.
Wij proberen altijd om uw melding zo snel mogelijk te behandelen. U schakelt ons in wanneer u denkt een zwerfkat of een kat in nood te hebben gezien. Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om vast te stellen of die vreemde kat ook echt een zwerfkat is. Lees hieronder hoe u een zwerfkat kunt herkennen.


Zwerfkat of niet ?
Een vreemde kat
U ziet opeens een vreemde kat in de tuin en merkt dat deze gewond of ziek is, slecht loopt of misschien wel zwanger is. Neem in zo’n geval alstublieft direct contact met ons op: elke hulpbehoevende kat wordt altijd zo snel mogelijk opgehaald voor verzorging. Ziet de kat er goed uit en lijkt deze in goede gezondheid? Kijk het dan nog even aan, misschien is deze van een nieuwe buurtbewoner. Als hij de volgende dag nog steeds op dezelfde plek zit, kunt u ons bellen en dan komen wij eventueel langs om hem te controleren op een chip en eventuele vermissing.


Een bedelende kat
Een kat die dagelijks bij u komt bedelen zou natuurlijk een zwerfkat kunnen zijn. Maar het kan ook een kat zijn die thuis op dieet zit vanwege gezondheidsredenen, eentje die uw voer lekkerder vindt dan dat van thuis, of gewoon een veelvraat is. Neem bij ernstige twijfel gerust contact met ons op.


Een kat in de stal/tuinhuis
Wanneer de kat bij u of de buren in de stal woont, spreken we van een zwerfkat. Zelfs als deze kat dagelijks een maaltje krijgt van een liefhebbende buurtbewoner, kunnen en willen wij deze kat ook graag helpen. Wij kunnen de gezondheid controleren en zorgen voor de passende maatregelen om ongewenste nakomelingen te voorkomen. Wanneer de woonomgeving goed genoeg is en de kat door de buurtbewoners verzorgd wordt, mag deze altijd terug naar de vertrouwde omgeving.


Een zwangere of reeds bevallen kat
Een zwangere poes hoort niet op straat. Als u een drachtige poes ziet lopen, of eentje die mogelijk net bevallen is, of als u zelfs al kittens ziet lopen, meld dit dan AUB direct. Belangrijk is het om het nest met rust te laten omdat een echte zwerfkat in paniek direct tot verhuizen zal overgaan met alle mogelijke gevolgen van dien. Deze katten hebben altijd een hoge prioriteit en wij zullen dan ook zo snel mogelijk komen.
Reageer direct! Kittens zijn goed tam te krijgen en daardoor goed plaatsbaar, maar iedere week dat zij langer op straat lopen maakt dit proces moeilijker en langer. Hoe langer zij op straat zijn, hoe kleiner de kans dat zij een goed tehuis krijgen.


Een achtergelaten kat
Het komt regelmatig voor dat de verzorger van een kat komt te overlijden of bijvoorbeeld naar een verzorgingstehuis gaat. Wanneer familieleden het huis leegruimen, komt het dikwijls voor dat zij de kat gewoon buiten zetten en zonder onze hulp worden dit zwerfkatten die zich vaak niet zelfstandig kunnen redden. Denkt u zoiets gezien te hebben, neem dan direct contact met ons op.


Een kat op de foute plek
Een kat kan op de verkeerde plek belanden. Denk daarbij aan verlaten industrieterreinen, bouwstellingen, slooppanden of in de holle ruimtes onder bruggen en viaducten of waar dan ook. Bel ons dan zullen wij er alles aan doen om deze katten een betere woonomgeving te bieden.

Wanneer u één of meerdere katten wil melden, kan dat via onderstaand formulier

  Je naam

  Je e-mailadres

  Je telefoon

  Locatie

  Beschrijf de situatie

  Geschat aantal katten

  Eventueel foto