Vzw Zwerfkatjes Zelzate heeft als doel de zwerfkattenpopulatie onder controle te houden. Daarnaast voorzien wij ook in opvang in de hoop de katjes een echte thuis te kunnen geven.
Wilde zwervertjes worden gevangen, steriel gemaakt, krijgen een knipje in het oor en worden terug geplaatst. De voederplekken vallen onder onze zorgen. De katjes worden levenslang opgevolgd!! Voor de wilde katjes en hun voederplekken kunnen we rekenen op de steun van de gemeente Zelzate.
Weliswaar zijn wij actief in het hele Meetjesland, helaas heeft enkel gemeente Zelzate een goed zwerfkattenbeleid, alle andere gemeentes blijven problematisch om overal hulp te kunnen bieden.
Tamme, achtergelaten, uitgezette en verloren gelopen katjes worden opgevangen in huiselijke sfeer bij onze pleeggezinnen en met net zoveel liefde en zorg omringd als de eigen huisdieren. Vervolgens worden ze wettelijk in orde gesteld zodat voor hen kan gezocht worden naar een eigen gouden mandje.
Ook sensibiliseren en ondersteunen we eigenaars over de wettelijke sterilisatie- en chipplicht. Zwerfkatjes Zelzate komt mensen met een lager inkomen hierin tegemoet.
Wij rekenen op de burgers om melding te doen van katjes die zwerven, in de problemen zitten, een ongeluk hadden, niet steriele huiskatten,…via onze meldpunten